Presentació.

És aquest el vostre blog, vosaltres l'aneu omplint amb les vostres entrades, fusions de creativitat i filosofia.

Els iniciats alumnes de primer de Batx. us engresqueu confeccionant imatges que plasmen el vostre despertar o consciència intel·lectual, voleu transmetre qualitat fotogràfica que estigui a l'altura d'una pregunta amb semblança curiosa.

Vull tenir sempre present el treball enriquidor que va sorgir de les col·laboracions conjuntes entre els alumnes de Batx. i els alumnes de l'USEE, on els primers formulaven la pregunta filosòfica i els segons buscaven la resposta, respostes que reflectien clarament allò que ens defineix, éssers racionals, per això les respostes bullien plenes d'intuïcions i agudesa intel·lectual. Les seves fotografies: un consens de parella. Aquesta ha estat una mostra d'inclusió, de relació bidireccional, d'ètica, de creativitat i de filosofia.

És aquest el vostre blog, vosaltres aneu llegint, inspireu-vos i contesteu, la qualitat de les respostes depèn del vostre entusiasme i dedicació, invertiu-hi per realitzar-vos plenament.

4/22/2014

Què distingeix a l'ésser humà de la resta d'animals?

Allò que ens fa distingeix de la resta d'animals, primerament és l'aspecte i les capacitats, és a dir, nosaltres podem fer coses que ells no poden fer, com per exemple caminar amb les potes posteriors (bipedisme) i utilitzar les mans de la mateixa manera que nosaltres ho fem.

Una altra diferència és que nosaltres tenim sentiments, podem parlar i expressar-los, en canvi els animals no poden pensar i tampoc poden parlar, ells es comuniquen amb gestos i amb crits, en canvi nosaltres ens comuniquem amb un idioma, un llenguatge i també podem distingir quan una cosa està malament (moralment), i podem rectificar-la, ens ajudem mútuament. Un altre diferencia entre nosaltres i els animals és que nosaltres quan naixem hem d'aprendre a fer les coses, i aquest aprenentatge el fem molt a poc a poc, en canvi quan els animals neixen al cap de poc temps ja saben fer diferents coses, com per exemple: quan un nen neix ha d'aprendre a caminar i un altre món de coses, en canvi els animals poques setmanes després ja caminen perfectament.

Però sobretot, per a mi, allò que ens distingeix dels animals és el fet de poder pensar.

15è Post
Parella  filosòfica: Andrea i Javier.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada